Пет месеца след селата в Карловско отново са изправени пред . Нивото

...
Пет месеца след селата в Карловско отново са изправени пред . Нивото
Коментари Харесай

Карловските села отново пред критична ситуация. Обявено е частично бедствено положение

Пет месеца след селата в Карловско още веднъж са изправени пред . Нивото на реките в Богдан и Каравелово заплашително се е повишило. Затова от през днешния ден там с решение на спешния щаб влиза в действие отчасти бедствено състояние. Според община Карлово това превантивна мярка и за момента заплаха няма. 
Освен поради неприятното време и проливния дъжд, обстановката се усложнява в допълнение поради наносите в реката. Новината за оповестеното отчасти бедствено състояние тревожи Татяна. Жената излиза от работа и в продължение на часове следи равнището на реката. Готова е да изтегля децата си още веднъж.
„ Първото, което се сещам е, че нещо се случва и би трябвало да си махна децата в точния момент. Не желая да го преживеят още веднъж. Ние сме възрастни и за нас е тежко, само че за деца, които са го претърпели веднъж, сигурно е три пъти по-тежко “, споделя Татяна.
Снимка: bTV
Според хората от селото фрапантното повишаване на равнището на реката демонстрира, че коритото не е изчистено от наноси задоволително добре.

„ Не мога да кажа тъкмо сигурно какъв брой, само че се повишава. Вижда се, че се повишава равнището. Доколкото разбрахме техника пътува, само че от на следващия ден ще стартира да работи. За момента не се взимат ограничения. Опасност има постоянно. На 2 септември всичко стана доста бързо “, споделя Димитър Костов.
„ Че не е почистено коритото – не е. Наносите непрекъснато идват. Тази река до момента в който не слезе на камък, както си беше, все по този начин ще е огромна “, счита Янко Костов.
За последните 24 часа равнището на река Татлъ дере се е покачило с повече от два метра. Според общината все още няма заплаха за хората.
Снимка: bTV
„ То беше удълбочено задоволително, само че заради огромната скорост на водата и от наносите, които идват от планината се запълва коритото и се подвига равнището на водата “, споделя заместник-метът на община Карлово Николай Цветков.
Тежка техника ще разчиства речните корита на реките на следващия ден. В реката в горната част на Каравелово има повече наноси, по тази причина багери стартират незабавно изгребване. Следи се обстановката с реката в село Слатина. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР